Tiroteig a la Barceloneta

Dos detinguts per un tiroteig en una discoteca de Barcelona

Els fets van succeir a la porta de la discoteca Shoko, a la Barceloneta

Dos detinguts per un tiroteig a la discoteca Shoko de Barcelona

Dos detinguts per disparar en una discoteca de Barcelona. La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut dues persones per disparar una arma a la discoteca Shoko, segons avança 'Metrópoli Abierta'. Els fets van succeir la passada matinada al local del passeig Marítim de la Barceloneta, a Ciutat Vella. Fonts policials confirmen que no hi ha ferits. L'arma era un revòlver del calibre 22.

Tot va passar quan, al voltant de les 4 de la matinada d'aquest divendres, els vigilants de seguretat de l'establiment no van deixar passar dos homes. En un primer moment, els dos homes van abandonar el local. Segons informa el mitjà citat, el problema va arribar quan els dos homes implicats van tornar a la discoteca i es va iniciar un forcejament amb els vigilants de Shoko. Va ser llavors quan, un dels detinguts, va treure una pistola i va disparar contra el terra. 

No portaven documentació a sobre

La investigació dels fets encara s'està duent a terme, per tal d'esclarir què va passar realment la matinada d'aquest divendres a la discoteca Shoko de la Barceloneta. Encara queden diverses incògnites per resoldre. 

Existeix una altra versió dels fets que afirma que el tir es va produir a l'interior de la discoteca, cosa que va provocar que els agents de la Guàrdia Urbana entressin al local per detenir les dues persones. Les dues persones implicades es van negar a identificar-se quan els van detenir. Tampoc portaven la documentació a sobre.  

Barcelona vol tancar tres locals d'oci nocturn del Front Marítim

Ciutat Vella és un districte amb una àmplia oferta de locals d'oci nocturn. Durant el mes de març es van enviar 42 cartes informatives a diversos establiments on se'ls advertia que s'iniciava una campanya d'inspecció per comprovar qüestions com les vies d'evacuació, la senyalització d'emergència, l'enllumenat d'emergència i evacuació i els equips i sistemes de protecció contra incendis.

El Districte de Ciutat Vella va iniciar el mes de maig els expedients sancionadors de tancament de tres locals d'oci nocturn del Front Marítim: Carpe Diem, Shoko i Pachá. Els expedients contemplen el tancament entre 15 dies i 6 mesos. Les actuacions estan emmarcades en una campanya d'inspeccions que es va iniciar al març per garantir unes correctes mesures de protecció a discoteques i bars musicals.

L'Ajuntament va detectar incompliments en matèria de seguretat. Un cop incoats els expedients sancionadors, es van iniciar els períodes de presentació d'al·legacions i els de resolució de les mateixes per part de l'administració. Aquesta iniciativa la porten a terme els Serveis d'Inspecció del Districte i la Guàrdia Urbana. Les inspeccions es fan en horari nocturn, quan els locals estan oberts. Es preveu acabar tota la campanya abans de l'estiu.