Alarma a la Barceloneta

Alarma a la Barceloneta: els MENAs prenen els carrers.


per Anna Corbatera30/05/2019 12:40


Els veïns viuen atemorits per la violència i els conflictes entre joves delinqüents i turistes que trepitgen el barri mariner.

L'efervescència a la Barceloneta està a punt d'esclatar. El barri mariner de la ciutat comtal multiplica el nombre de turistes que el trepitgen amb l'arribada del bon temps i la massificació és, moltes vegades, font de conflicte. Ho saben els veïns, que viuen atemorits, no només pels estrangers, sinó per l'augment de MENAs als carrers. Els «petits delinqüents» s'han fet amb el control del barri i molts ciutadans tenen la violència a peu de casa.

Turistes i MENAs són còctel explosiu que desemboca en un descontrol total als carrers i una violència desmesurada. Evidentment, no tots els MENAs són delinqüents, però els grups instaurats a la Barceloneta es dediquen a robar i no tenen miraments a l'hora d'actuar amb violència si les víctimes fan un intent de defensar-se, tal com explica 'Metrópoli Abierta'. La situació és greu, fins al punt que algunes persones grans no s'atreveixen a sortir de casa a partir de mitja tarda.

I a l'increment d'aquests joves al barri si sumen les bandes i organitzacions criminals ja establertes a la zona, protagonistes de brutals baralles entre ells pel control del tràfic de droga i també d'enfrontaments amb els turistes amb els quals intenten fer negoci. Fa només mig mes els veïns van ser testimonis d'un apunyalament durant una brutal baralla i, només dos dies abans, un veí s'enfrontava a un narcotraficant i acabava perseguit per tota la banda i denunciat per agressió.